به گزارش راهبرد معاصر؛ وحید مجید فرمانده پلیس فتای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در همایش تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری 1403 صبح امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، گفت: مجرمان در این چند سال در زمینه آزمون ها در حال فعالیت هستند ما هم بنا بر تجاربی که داریم چندین ماه قبل از کنکور راهکارهای مقابله را آغاز می کنیم، تحلیلهای رفتاری داریم و رصد عام از سال 79 از طریق پلتفرمهای خارجی داشتیم، بیش از 5 هزار کانال و گروه بوده که برمبنای کلیدواژهها رصد کردیم.
وی افزود: پس از رصدها تعداد کانالها در این چند ساله به 2 هزار تقلیل یافت و مورد بررسی قرار گرفت و حدود 300 مورد شناسایی شده است.
مجید عنوان کرد: در حال حاضر مجرمان از کارتهای اجارهای بانکی هم استفاده می کنند که پلیس را دچار مشکل کنند یا در موارد پیشرفتهتر از رمزارزها استفاده می کنند، پیشنهاد تحویل کار هم بر مبنای تحویل سکه طلا داده بودند که بیش از 50 مورد بود.
به گفته وی، داوطلبان باید خودشان با دیدن این اقدامات به کلاهبرداری شک کنند، به هر حال در آزمون از الگوریتم های رمزگذاری شده استفاده میشود و اقدامات خوبی انجام شده است، ما هم از ابتدای سال با هماهنگی حوزههای تحصصی طرح عملیاتی را اجرا کردیم تا اقدامات پایش و کنترل را انجام دهیم.
فرمانده پلیس فتای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: با توجه به کلاهبرداری های این افراد، در برخی موارد پیچیده تر از حوزه بین الملل خودمان هم کمک گرفتیم، به مردم هم می گوییم که شک نکنند این موضوعات کلاهبرداری است و این افراد به دنبال پول آنها و ایجاد تشویش خاطر ذهنی برای داوطلبان کنکور هستند.
مجید ادامه داد: آنچه به نظرم می رسد بحث بازدارندگی در این زمینه است، بحث کنکور الکترونیک و الگوریتم های رمزنگاری شده از موارد بازدارندگی است که مجرمان اجازه فعالیت نداشته باشند.
وی گفت: در حوزه سایبری انواع جرائم وجود دارد و از لحاظ حقوقی وقتی تعدد جرائم مشابه وجود دارد اشد مجازات مدنظر است اما جرائم سایبری تفاوتی دارد که در برخی مواقع میزان کم است اما سطح گسترش بسیار زیاد است که برای بازدارندگی جرائم سایبری باید متفاوت با حوزه های دیگر عمل کنیم، باید اقدامات تقنینی و مجازات سنگین داشته باشند تا تاثیر بازدارندگی صورت گیرد./ فارس